dinsdag 23 augustus 2011

Naar Aruba.

Het was wel even wennen om weer eens als enige boot in een baai voor anker te liggen.

Santa Cruz was een mooie baai waar vooral lokale bevolking hun ontspanning zochten. ´s Avonds werden er een paar kampvuren aangestoken die ze de hele nacht brandend hebben gehouden. Wij denken dat er een groep buiten geslapen heeft omdat zij, zodra het licht werd, al aan het zwemmen waren.
Zondagmorgen zijn we dan echt vertrokken van Curaçao naar Aruba. Helaas was er niet veel wind zodat we de motor er de hele dag extra bij hebben gehad. Langer blijven liggen was geen optie omdat we al uitgeklaard hadden en we dan zeker nog een paar dagen hadden moeten blijven liggen omdat er maandag en dinsdag nog minder wind voorspeld werd.
Na een uurtje kwam er een groepje dolfijnen langs om ons uit te zwaaien. Het was een paar maanden geleden dat we die voor het laatst gezien hadden, dus dat was weer genieten van die mooie beesten.
Voor de kust van Aruba zwom vlakbij de boot een leatherback schildpad van ongeveer 1 meter voorbij. Deze beesten komen bij Suriname en in het Caribisch gebied voor, maar we hadden er nog geen enkele keer een gezien.
In de haven van Barcadera werden we door een paar vissers uit Venezuela heel vriendelijk geholpen met aanleggen. Zij hebben ons gewezen waar de kantoren van de douane en de immigratie zaten. Gelukkig zaten deze tegenover elkaar en waren we in een half uur klaar om verder te varen naar Oranjestad.

De divi-divi boom wijst naar onze boot die heel klein te zien is op de foto.

Hier liggen we vlakbij het vliegveld. Net als op St. Maarten begint de start- en landingsbaan vlakbij het water, dus je ziet ze hier ook laag over vliegen. Voor zo´n klein eiland hebben ze heel veel luchtverkeer. De hele dag landen en stijgen er vliegtuigen in allerlei maten. We hebben het toestel van Arkefly, waarmee wij hier een tussenlanding hebben gemaakt, ook zien landen.

Vandaag (maandag) zijn we Oranjestad een beetje gaan verkennen. Je kunt zien dat 70% van het inkomen op het eiland van het toerisme afhankelijk is. Er zijn heel veel winkels met merkkleding, sieraden en (vaak dezelfde) souvenirs. Betalen kan met de Arubaanse gulden en in dollars, omdat op Aruba veel Amerikanen komen is dat natuurlijk veel makkelijker.

Disney in Oranjestad?